@ https://www.helenine-carovnije.com/
Sestavine:
• 220 g moke
• 200 g sladkorja
• 1 žlica sode bikarbone
• Pol žličke soli
• 240 ml mandljevega mleka
• 10 ml vanilijeve esence / ekstrata
• 80 ml olja (lahko olivno)
• 15 ml kisa
• 10 g liofiliziranih jagod
Krema:
• 120 g veganskega masla (ne margarine!)
• 270 g sladkorja v prahu
• 2 žlici vanilijeve esence / ekstrata
• 2 žlici liofiliziranih jagod
Priprava:
Segrej pečico na 180 stopinj in si pripravi pekač z 12 papirčki za mafine.
Zmešaj skupaj moko, sladkor, sodo bikarbono, zdrobljene lifilizirane jagode in sol.
Dodaj mandljevo mleko, vanilijo, olje in kis. Z metlico dobro premešaj – lahko tudi z ročnim mešalnikom.
Razdeli maso v pripravljene papirčke.
Odloži v pečico in peci 20 – 25 minut.
Po 20 minutah preveri mafine z zobotrebcem. Če zobotrebec iz sredine še ni čist, jih peci še 5 minut.
Ko se popolnoma ohladijo, jih lahko okrasiš s kremo.
Mehko maslo (ne stopljeno), sladkor v prahu in vanilijo močno zmešaj. – najprej na nizki hitrosti, da ne bo pult poln sladkorja ;).
Dobiti moraš popolnoma gladko kremo.
Nabrizgaj na mafine in jih okrasi še s polovičkami liofiliziranih jagod.