Torta Pavlova s prahom liofilizirane jagode

Torta Pavlova s prahom liofilizirane jagode

https://www.helenine-carovnije.com/

Strah in trepet začetnikov, ampak tako odlična sladica! Lahko je kraljica na praznični mizi – sama okrasitev s sadjem je dovolj. Težko te pusti ravnodušnega.

Sestavine:

• 6 beljakov
• 330 g mletega sladkorja
• 2 žlici kisa ali limoninega soka
• 1 žlica koruznega škroba (Gustin)
• 500 ml smetane za stepanje
• 2 lončka malin (svežih ali zamrznjenih)
• 1 lonček borovnic, sadje po želji
• 10 g prahu liofilizirane jagode

Priprava:

Vklopi in segrej pečico na 150°C. V dovolj veliki posodi stepaj beljake do čvrstega snega. Počasi, žlico po žlico vmešaj mleti sladkor. Na visoki hitrosti mešaj približno 5 minut. 

Posebej v skodelici zmešaj kis/limonin sok in koruzni škrob (zadeva bo lepljiva in daje občutek, da ostajajo grudice – ignoriraj ta filing 😉) Še vedno se meša sneg in sladkor – zmanjšaj hitrost (ampak ne na čisto počasi) in vlivaj v maso mešanico iz koruznega škroba in kisa. Povečaj hitrost in mešaj še 2 minuti.  Pripravi si pekač in pek papir.  Nariši krog premera 20 cm in pek papir obrni na pekač (nočeš pojesti sledi svinčnika). 

Na pek papir (v sredino kroga) preloži beljakovo maso. Naj bo naloženo na debelo. Z žlico ali spatulo oblikuj maso v čim boljšo obliko narisanega kroga. Sredino “torte” pa malo potlači, da je približno 1 cm do 1.5 cm pod nivojem roba torte (da dobiš prostor za smetano, da ne bo stekla preko roba).  Položi pekač v ogreto pečico in zmanjšaj temperaturo na 120°C.  Peci 1 uro. 

Pusti pečico zaprto, da se torta popolnoma ohladi – no, to je ta del “hočem takoj in zdaj” – v nasprotnem primeru bo “spustila dušo” in bo nastal ploščat, zbit plošček. Pusti, da se ohladi. 

Čez par ur (v bistvu najbolje naslednji dan) pripravi stepeno smetano.  Tortno podlago loči od pek papirja (previdno, ker je zeeeeeelooooo krhka!!!) in jo preloži na lepo podlago, krožnik …  Sredino torte nadevaj s sladko smetano in lepo zravnaj. Na vrh naloži sadje. Na koncu posuješ z liofilizirano jagodo v prahu. Razreži in postrezi. 

LioLife Spletna Trgovina
×
×

Cart