Malinovi red-velvet mafini z belo kremo so zelo enostavni za pripravo.
Malinov red velvet mafin z belo kremo bo zagotovo tisti recept za mafine, ki ga boste shranili v svojo beležnico receptov.
Namesto barvila bomo uporabili liofilizirane maline, biskvit ostaja sočen zaradi deleža maščobe. Čudovito dopolnimo celoten kolaček s kremo iz kremnega sirčka, ki naredi krasen kontrast okusov.
Suhe sestavine:
- 150 g mlete pistacije
- 300 g moke
- 250 g sladkorja
- 1 vrečka pecilnega praška
- 40 g liofiliziranih malin Crunchy Lanchy
Mokre sestavine:
- 180 g masla (stopljeno)
- 3 jajca
- 250 ml mleka
- 50 ml olja
- 1 žlička vanilijeve paste
Najprej v posodi mešalnika zmešajte vse suhe sestavine.
Posebej zmešajte vse mokre sestavine in mešanico postopoma dodajajte suhim sestavinam.
Z lopatastim nastavkom mešajte toliko časa, da dobiste gosto puhasto maso.
Nadevajte v papirnate modelčke.
Pečete v pečici, ogreti na 180°C , približno 25 minut.
Ko so pečeni, jih pustite, da se ohladijo in naredite kremo.
Bela krema iz kremnega sirčka
Sestavine:
- 250 g kremnega sirčka (mascarpone, ABC, Philadelphia)
- 300 g sladke smetane za stepanje
- 1 žlica sladkorja v prahu
Kremni sirček zmešajte s smetano in sladkorjem. Miksajte mešanico toliko časa, da dobite stabilno kremo.
Z vrečko za brizganje jo nabrizgajte na ohlajene kolačke.
Po vrhu okrasite s sadjem / posujte s prahom liofiliziranega sadja.