granola malina vanilija
Liolife Slovenija liofilizirano sadje
Kombinacija malina vanilija in granola – tokrat bo družba liofilizirano sadje. Zdrav zajtrk, ki ga priporočamo za prav vsak dan.
Preden začnemo pripravljati granolo, najprej segrejemo pečico na 180°C.
Suhe sestavine
- 2 lončka ovsenih kosmičev
- 1 lonček ekspandiranega prosa
- Pol lončka naribanega kokosa
- Pol lončka oreščkov
- 2 veliki žlici sončničnih semen
- 2 veliki žlici bučnih semen
- 3 žlice chia semen
- 1 žlico lanenih semen
- 1 žlica narezanih mandljev
- 2-3 žličke cimeta
- 1 ščep soli
Vse skupaj zmešamo v veliki skledi
Mokre sestavine
- Pol lončka kokosovega olja (stopljenega)
- 3 žlice gladkega arašidovega masla
- 2 žlici medu
- 1 žlica vanilijeve paste
Sedaj vse skupaj zmešamo:
Mokre sestavine vlijemo med mešanico suhih in jih dobro premešamo
Vse skupaj enakomerno razporedimo po pladnju
Pečemo 15-15 minut in na vsake 5 minut premešamo, da se granola na vseh straneh obarva
Ko se ohladi dodamo še liofilizirane maline.
Shranimo dobro zaprto v visokem kozarcu.