Brownie z jagodičevjem

Brownie z jagodičevjem

Danes smo zate pripravili recept za brownie z jagodičevjem. To je le eden od načinov, kako lahko uporabljaš liofilizirano sadje tudi v peki doma.

BROWNIE Z JAGODIČEVJEM

Sestavine:

• 220 g masla
• 60 g temnega kakava
• 5 jajc
• 400 g sladkorja
• žlička vanilijeve arome
• 125 g moke
• 200 g čokolade, narezane na koščke
• 20 g liofiliziranih borovnic, namočenih v vodo
• 10 g liofiliziranih jagod
• sladkor v prahu

Navodila:

brownie z jagodičevjem, liofilizirano sadje
Brownie z jagodičevjem

Segrejte pečico na 170 stopinj C. Pripravite pekač (20×20 cm) in ga obložite s peki papirjem.

V večji skledici raztopite maslo. Stopljeno maslo prelijte v večjo skledo, v kateri boste naredili maso Dodajte temni kakav in najprej zmešajte s kuhalnico, nato pa z mikserjem stepite na visoki hitrosti.

V sledico, v kateri ste topili maslo, ubijte jajca in nato vsakega posebej dodajajte prejšnji masi. Ko so vsa jajca vmešana v maso, stepajte še 5 minut, da masa naraste.

Dodajte sladkor in vanilijo in stepajte nadaljnih 5 minut.

Na koncu masi s kuhalnico nežno vmešajte še moko in koščke čokolade.

Vlijte maso v prej pripravljen pekač in poravnajte. Enakomerno posujte s pripravljenimi borovnicami.

Pecite približno 50 minut.

Preverite z zobotrebcem – če je iz sredine na zobotrebcu ostala še mokra masa, ob testu na robu pa ste izvlekli suh zobotrebec, je masa pečena. Vkolikor na robu še vedno izvlečete zobotrebec z mokro maso, podaljšajte peko še za 10 minut. Masa se mora še zibati, če pekač zanihate, vendar mora biti na vrhu skorja, rob pa mora biti čvrst. To pomeni, da bodo ravno pravšnji, ko se ohladijo.

Vse skupaj naj se popolnoma ohladi v pekaču. Popolnoma ohlajene brownije odstranite iz pekača in jih razrežite na enakomerno velike kocke.

Posujte jih s sladkorjem v prahu in liofiliziranimi koščki jagod za dodatno hrustljavost.

Recept: brownie z jagodičevjem lahko deliš tudi s svojijmi prijatelji. Še boljše – brownie z jagodičevjem pripravi za naslednji piknik!

Dober tek!

avtor recepta: Helena

liofilizirana jagoda

100 % naravno / 100 % sadni delež / brez konzervansov / brez glutena

Brez dodanih sladkorjev. Vsebuje samo naravno prisotne sladkorje. Liofilizacija je nizkotemperaturno sušenje globoko zamrznjenih plodov, pri katerem po posebnem postopku odstranimo vodo, ohrani pa se struktura, barva, aroma in sestava živila. Proizvod je idealen za vse starostne skupine. Hraniti zaprto izven dosega vlage.

Idealen dodatek: pecivom, žitaricam, čokoladnim izdelkom, energijskim ploščicam, kefirjem, smoothie-jem, čajem, jogurtom, sladoledu …

LioLife Spletna Trgovina
×
×

Cart